Welkom op Groenendaelkennel

Een Belgische herder is een verstandige en stoere hond en beschikt over de aangeboren kwaliteit van een herdershond, namelijk hij is een voortreffelijke bewaker van huis en erf en beschermt, als het nodig is , zijn baas. 

Het karakter van een volwassen hond is meestal voor minder dan de helft bepaald door erfelijke aanleg en wordt voor de rest gevormd door invloeden van buitenaf. De omgeving waarin de hond dagelijks verblijft en de manier waarop er met hem wordt omgegaan, zijn dus bijzonder belangrijk. 

Om een Groenendaeler sociaal en vriendelijk te maken, is het best om er regelmatig mee onder de mensen te komen en indien mogelijk om er mee naar een hondenschool te gaan, toch zeker de puppyklas. 

Een herdershond is geschikt voor zowel gehoorzaamheid als andere disciplines maar kan even goed gehouden worden als huishond. Omgaan met kinderen vormt hier zeker geen probleem. 

Een Groenendaeler is van gestalte ongeveer 62cm voor de reu, en de teef is zo'n 4cm kleiner. Hij heeft een vierkante lichaamsbouw dwz even lang als hoog. De kleine driehoekige oren, hoog aan de schedel aangezet, worden rechtopstaand gedragen. Hij heeft een rechte stevige rug en een prachtige staart. 

De hond heeft een redelijke lange beharing, ongeveer 5cm lang, iets langer en goed gevuld voor de kraag rond de kop, de borstharen en de haren aan staart en poten en de broek. Een wekelijkse borstelbeurt is hier meer dan voor nodig, enkel tijdens de rui is het nodig om er eens met de kam doorheen te gaan. 

De kleur is volledig zwart, een witte borstplek en witte haren op de poten zijn toegestaan. 

Kortom, het is een zeer opvallend mooi en elegant figuur.