Ontstaan en geschiedenis van de kennel

Robert en MoniqueDimitriIn het jaar 1983 kwam het echtpaar Van Wesemael Robert-De Cuyper Monique op het idee om zelf honden te beginnen fokken. Ze vroegen een kennelnaam aan in Brussel bij de K.M.S.H. De naam “van Hof ter Brughe” was geboren en dit vooral met de bedoeling voor het fokken van het edele ras: Groenendaeler.

De stammoeder van de kennel was Frika van de Wilgentronk. Met deze teef werden twee nesten gefokt samen met reu Azola de la Pouroufe. Uit de eerste nest werd “Femke van Hof ter Brughe” gehouden en hiermee werd de kennel verder uitgebreid met diverse kampioenen in de verschillende dissiplines tot gevolg.

In 1992 leerden ze Seminck Dimitri kennen. Na het plotse verlies van zijn hond, kreeg Dimitri de kans om met een Groenendaeler (Ukine van Hof ter Brughe) van Robert en Monique verder te werken. De liefde voor het ras was geboren en al snel kreeg Dimitri een tweede hond (Zagha van Hof ter Brughe) waarmee hij in 2004 kon meespelen aan de beker van België.

In 2006 stelde Robert en Monique voor om Dimitri als mede eigenaar in de kennel op te nemen. Tot op heden kweken ze nog samen Groenendaelers en dit met veel liefde en respect voor het ras.